Busreizen

Skiworld werkt uitsluitend samen met zorgvuldig geselecteerde touringcarbedrijven, die werken met ervaren en gekwalificeerde chauffeurs.

 

Zij zijn gewend te rijden in de Alpen en in de winterse omstandigheden.  Ze hebben de bussen voorzien van goede winterbanden en, zo nodig, sneeuwkettingen zodat je snel en veilig naar jouw bestemming wordt gebracht.

 

Skiworld maximaliseert tevens uw skireis.  Je reist gedurende de nacht, zodat U de volgende ochtend vroeg en uitgerust op uw bestemming toekomt en U snel de piste op kunt.  U kan reeds inchecken, uw skipas zal klaarliggen en U kan vanaf 16u00 op de kamer.

 

Het is mogelijk dat bij vertragingen als gevolg van onvoorziene omstandigheden het aantal stops beperkt zal worden. Skiworld kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen die ontstaan door weers- en verkeersomstandigheden, technische pannes of andere onvoorziene zaken.

 

Opstapplaatsen

Skiworld probeert steeds het opstapschema te optimaliseren om zo de reistijd zo kort mogelijk te houden.  Opstapplaatsen

 

Herkenning van de bus

Alle skiworld-bussen dragen grote Skiworld-labels.  Daarenboven draagt elke bus een busnummer en een bestemming, verwijzend naar het nummer op uw reisdocumenten.  Alle passagiers melden zich eerst aan bij de buschauffeur, zodat deze weet van uw aanwezigheid.  Hij zal U ook informeren aan welke kofferruimte U uw bagage dient aan te bieden.  De chauffeur laadt uw bagage. 

 

Bagage

Om alle bagage in de voorziene laadruimte te kunnen plaatsen, wordt maximum toegelaten :

  • 1 koffer per persoon (max 95x60x25cm)
  • 1 paar ski’s + stokken + schoenen of 1 snowboard +boots

Bij een snowboard is het verplicht om de bindingen van het board af te halen. 

Indien je te veel bagage hebt, is de chauffeur verplicht deze te weigeren.

 

Zorg er altijd voor dat er naamlabels aan je bagage bevestigd zijn. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je bagage.

 

Korte Stops

Gedurende de busreis wordt er regelmatig een zeer korte stop gehouden om iets te eten, te roken, even de benen te strekken of het toilet te bezoeken.

Deze tussenstops worden eveneens gebruikt om de slaapbussen om te bouwen van zit- naar slaapplaatsen.

 

Video/DVD

Alle bussen beschikken over een stereo geluidsinstallatie, alsmede over een video/dvd systeem. Gedurende de reis zullen de chauffeurs voor aangepaste muziek en een leuke film zorgen.

 

Nachtrust

Rond 00.00 u - 00.30 u zal de nachtrust ingaan. Radio en tv zijn dan uit, de noodzakelijke nachtverlichting wordt gevoerd en er worden geen stops meer gehouden voor de passagiers.

 

Huisdieren

Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen in de bussen, zonder uitdrukkelijke toestemming van Skiworld.  Deze toestemming dient vooraf bij de boeking gevraagd te worden.

 

Baby's

Indien U met uw baby reist, gelieve dan ook, vanuit veiligheidsoverwegingen,  een plaats in de bus  voor hem/haar te reserveren. Een baby gedurende de gehele reis op schoot nemen is niet toegestaan.   Bespreek dit bij uw reservatie.

 

Consumpties op de bus

De Skiworld-bussen zijn voorzien van een bar, waaruit koffie, thee, frisdranken en bier tegen betaling verkrijgbaar zijn.  Het is niet  toegestaan om zelf meegebrachte alcolische dranken te nuttigen in de bus.

 

Roken

Er is een algemeen rookverbod van toepassing op de bussen.  Er zijn voldoende rookstops voorzien.

 

Wangedrag

Wangedrag kan resulteren in het gevolg dat de toegang tot de bus voor de verdere reis ontzegd zal worden. De verantwoordelijkheid, en alle verdere gevolgen hiervan, liggen volledig en enkel en alleen bij de deelnemer zelf.

 

Hotelontbijt

Indien U boekte in een Skisunhotel, kan U uw eerste ontbijt reeds regelen op de bus aan € 7 per persoon.  De chauffeur zal uw bestelling doorbellen aan het hotel.  Bij aankomst bezorgd U uw bonnetje aan de hotelverantwoordelijke en U schuift bij aankomst gewoon aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet.

Type zetels in de autocar :

Sleeping class

De Sleeping Class laat u toe volledig horizontaal te liggen. Tijdens de avondhalte worden de zetels omgevormd tot werkelijke slaapzetels.

Dat betekent voor u:

  • volledige rust tijdens de nacht

  • uitgerust aankomen op uw bestemming (om bagage-technische redenen zijn er niet altijd dekens voorradig)

Indien niet meer voorradig, behoudt Skiworld zich het recht om u een Royal Class aan te bieden.

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van onze promoties!

ONZE PARTNERS